ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ (3D/4D)

 

      Τι είναι το τρισδιάστατο υπερηχογράφημα;

Ειδική εξελιγμένη υπερηχογραφική εξέταση, που διενεργείται με σύγχρονα μηχανήματα υπερήχων, εφοδιασμένα με πανίσχυρους υπολογιστές και ειδικές κεφαλές πολλαπλών κρυστάλλων. Με την μέθοδο αυτή δίνεται η δυνατότητα στον χειριστή  να μελετά την τρισδιάστατη ανατομία και παθολογία και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο κατά την διενέργεια της εξέτασης. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει να έχει ο χειριστής στην οθόνη του ταυτόχρονα και τις τρεις συντεταγμένες  στο χώρο από το εξεταζόμενο όργανο ή την μελετούμενη παθολογία (κύστη, όγκο κλπ.) καθώς και μία τρισδιάστατη ανασύνθεση του εσωτερικού του οργάνου ή της βλάβης. Με ειδικές τεχνικές μελετώνται τρισδιάστατα η αγγείωση ενός οργάνου, η αγγείωση ενός όγκου και το εσωτερικό τοίχωμα των αγγείων και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορεί ο εξεταστής να θέτει άμεσα και με ασφάλεια την διάγνωση.

  • Ποιες είναι οι εφαρμογές στον προστάτη;

Η 3D διορθική κεφαλή εξέτασης του προστάτη αποτελεί την πιο υψίσυχνη κεφαλή της παγκόσμιας αγοράς  με την μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα (192 κρύσταλλοι). Λόγω της ειδικής ανατομικής της κατασκευής, έχει εξαιρετική ευκρίνεια και αποτελεσματικά εξαλείφει τις ψεύτικες σκιές. Η τρισδιάστατη μελέτη των αλλοιώσεων δίνει λεπτομέρειες για το περίγραμμα, την εσωτερική αρχιτεκτονική και την διαμόρφωση των ιστών που περιβάλλουν την βλάβη, που είναι σημαντικότατες για τον εντοπισμό και την διάγνωση των μικρών όγκων. Η 3D μελέτη των αγγείων του προστάτη και των ανατομικών ανωμαλιών επιτρέπει την διάγνωση ανώμαλων νεοπλαστών αγγειακών δομών. Εξαιρετικής ακρίβειας είναι η τρισδιάστατη καθοδήγηση των επεμβατικών πράξεων στον προστάτη (βιοψίες με χοντρή βελόνα και αυτόματο πιστόλι) λόγω της αποτελεσματικού εντοπισμού της θέσης της βελόνας σε σχέση με την βλάβη.

 Το τρισδιάστατο διορθικό υπερηχογράφημα του προστάτου καθώς και οι καθοδηγούμενες 4D υπερηχογραφικά βιοψίες εκτελούνται στο τμήμα Υπερηχογραφίας της ΔΕΛΤΑ ΦΗΦΙΑΚΗΣ (Σεμιτέλου 6- Μέγαρο Μουσικής Αθήνα – 210 7780210)  από τον Ακτινοδιαγνωστή ιατρό κ. Νικ. Δημητρόπουλο

LOGO

Η ΔΕΛΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗ  δημιουργήθηκε από ομάδα ιατρών με μακροχρόνια εμπειρία στην Ογκολογική Απεικόνιση.

Επικοινωνία

LOGO

 

Λαοδικείας 9 και Μιχαλακοπούλου 84,
Αθήνα, 115 28

T (+30) 210 - 7780210

F (+30) 210 - 7780210

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ