ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ (ΑΙ) ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΟΜΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΑΣΤΩΝ

 

H ΔΕΛΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗ με πρωταρχικό στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιστημονικού και τεχνολογικού επιπέδου στις ασθενείς της , εγκατέστησε το ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ (Deep Learning)  Profound ΑΙ - 3D, στην Ψηφιακή Τομοσύνθεση Μαστού.  Το σύστημα είναι εξαιρετικά υψηλής τεχνολογίας, της Aμερικανικής εταιρείας iCAD, με έγκριση FDA τον 12/2018. Eίναι το πρώτο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης στην Απεικόνιση του Μαστού που εγκαθίσταται στην Ελλάδα και το δεύτερο στην Ευρώπη. Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία ΑΙ Deep Learning, είναι εκπαιδευμένο με 10000 περιστατικά καρκίνου μαστού και 10000 φυσιολογικά περιστατικά. Είναι προγραμματισμένο να αναγνωρίζει μόνο του και να αξιολογεί ογκόμορφες βλάβες, διαταραχές αρχιτεκτονικής  και αποτιτανώσεις, με πολύ υψηλή αξιοπιστία. Λειτουργεί ως ένας επιπλέον γιατρός , έχοντας καλύτερες επιδόσεις ακόμη και από τους πλέον έμπειρους Ακτινολόγους. Έχει ευαισθησία 93% και ειδικότητα 85%. Λειτουργώντας συνεργατικά με τον γιατρό, ανεβάζει την ευαισθησία και την ειδικότητα της Ψηφιακής Τομοσύνθεσης κατά 10%, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Μπορεί να αναγνωρίσει τον καρκίνο μαστού 2-3 χρόνια πριν γίνει αντιληπτός από τον Ακτινολόγο. Το σύστημα εκπαιδεύεται συνεχώς με νέα περιστατικά και υφίσταται συνεχείς αναβαθμίσεις με στόχο την απόλυτη τελειότητα.  Επεξεργάζεται ταχύτατα τα δεδομένα των εξετάσεων, μειώνοντας το χρόνο διάγνωσης της εξέτασης κατά 60%, ελαχιστοποιώντας την κόπωση των γιατρών και   εξοικονομώντας χρόνο προς όφελος της διαγνωστικής ακρίβειας και  της ενασχόλησης με τις ασθενείς.

Το χρησιμοποιούμενο σύστημα ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΟΜΟΣΥΝΘΕΣΗΣ είναι Senoclaire της General Electric. Aπεικονίζει τρισδιάστατα τον μαστό μέσω τομών του 1mm και έχει αυξημένη ανιχνευτική ικανότητα και διαγνωστική ακρίβεια σε σχέση με την Ψηφιακή Μαστογραφία , διότι απεικονίζει τον μαστό αποφεύγοντας τις συμπροβολές ιστών, που μπορούν να αποκρύψουν τους όγκους. Χρησιμοποιεί τεχνική 9 λήψεων χαμηλής ενέργειας (step and shoot) ανά μαστό, με συνολική δόση ακτινοβολίας ίδια με μία λήψη ψηφιακής μαστογραφίας, ώστε να μην υπάρχει πρόσθετη ακτινική επιβάρυνση. Από το 3D πακέτο δεδομένων του κάθε μαστού παράγεται μια συνθετική ανακατασκευασμένη προβολή μαστογραφίας, ώστε να υπάρχει αντιστοιχία και συγκριτική αξιολόγηση με προηγούμενες  εικόνες ψηφιακής μαστογραφίας. Η εφαρμογή της στον προληπτικό έλεγχο ανιχνεύει 25-40% περισσότερους καρκίνους μαστού και προτείνεται ιδιαίτερα για τον έλεγχο γυναικών με πυκνούς μαστούς και με επιβαρυμένο ατομικό και οικογενειακό ιστορικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ και την ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΟΜΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΑΣΤΩΝ οι επιστημονικοί υπεύθυνοι του κέντρου κ. Μαρ. Ιωαννίδου και κ. Νικ. Δημητρόπουλος είναι στην διάθεσή σας.

LOGO

Η ΔΕΛΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗ  δημιουργήθηκε από ομάδα ιατρών με μακροχρόνια εμπειρία στην Ογκολογική Απεικόνιση.

Επικοινωνία

LOGO

 

Λαοδικείας 9 και Μιχαλακοπούλου 84,
Αθήνα, 115 28

T (+30) 210 - 7780210

F (+30) 210 - 7780210

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ